تاثير شرايط كاري كوره رولري بر انحناي كاشي تاثير شرايط كاري كوره رولري بر انحناي كاشي
هدف
هدف اين مقاله بررسي ويژگيهاي عملكردي كوره با نظارت لحظه به لحظه بر متغييرهاي عملياتي مهم كوره و همچنين تعيين اثر اين متغييرها بر انحناي كاشي است.
3. توليد آزمايشي
مجموعه طراحي شده شامل سيستم دريافت داده ميباشد كه اطلاعات مربوط به دما و فشار گاز درون كوره را به صورت خطي و در زمان واقعي، از محل دريچههاي گاز ، جمعآوري ميكند. همچنين دستگاه اندازهگيري انحناي كاشي كه بر روي كوره نصب گرديد، كه ميتوانست متغيرهاي كوره را به انحناي كاشي ربط دهد.
4. نتايج
4 – 1 تغييرات در دماي مجموعه ترموكوپلها
انحناي كاشي تحت تاثير تغييرات دماي ست شده براي مجموعه ترموكوپلها كوره ميباشد. به عنوان مثالي براي اين وابستگي، نمودارهاي شكل 1، تغييرات انحناي كاشي در برابر تغيير دمايي يكي از ترموكوپلها (TA21) كه در كانال بالايي كوره در منطقه پيك گرمايي قرار داشت را نشان ميدهد. اين تغيير دما همراه با خميري شدن سطح و قسمت بالايي كاشي بود، بنابراين انقباض (شيرينكيج) كاشي در اين منطقه نسبت به قسمت پاييني كاشي افزايش مييابد و بدين ترتيب تحدب كاشي كاهش مييابد.
4 – 2 تاثير وجود گپها در در كوره بر انحناي كاشي
وجود گپها در كوره باعث ايجاد ناپايداري در كل كوره ميشود، كه اين ناپايداريها تنها تغييرات دمايي نيست بلكه تغييرات در فشار درون كوره را نيز در بر ميگيرد، كه در نتيجه آن در انحناي كاشي تغييراتي ايجاد ميشود. كاشي هايي كه بلافاصله بعد از گپ از كوره خارج ميگردند ميلي به تحدب ندارند (شكل 2). در بعضي اوقات به دليل رخ دادن تغييرات دمايي در ناحيه پخت و نيز در ناحيه خنككننده همزمان تقعر نيز داريم.
4 – 3 بررسي كنترل پارامترهاي تنظيم كننده رفتار دريچه هاي گاز مشعلها
تغييرات مداوم سريع در دما كه به دليل گپهاي كوچك دركوره اتفاق مي افتد اشاره بر كنترل دما دارد، كه اساسا به وسيله باز شدن دريچه گاز مشعلها صورت ميپذيرد و ممكن است به خوبي براي مدوله كردن اين تغييرات تنظيم نشده باشد. در واقع، با تجزيه و تحليل داده هاي ثبت شده از باز شدن دريچهها ، مشاهده مي شود كه آنها دائماً در حال نوسان هستند. اين نوسانات، كه ممكن است به دليل انتخاب غلط مقادير برنامه ريزي شده پارامترها در كنترل كنندههاي PID كه موقعيت دريچهها را تنظيم ميكنند باشد، باعث تداوم در تغييرات دمايي ثبت شده در ترموكوپلهاي متفاوت ميشود. اين پارامترها از پيش به منظور پيشرفت عملكرد كوره بررسي و اصلاح شده است. تنظيمات ايجاد شده در پارامترهاي كنترلي متفاوت كه از تمامي كنترلكنندهها گرفته شده است در جدول شماره 1 آمده است. شكل 3 نشان ميدهد كه چگونه، با كاهش دوره نوسانات دريچه ممكن است به ثبات بيشتر دمايي برسيم.
5. نتيجه گيري نهايي:
1 - اين تحقيق نشان مي دهد كه تغييرات دمايي كه در ماژولهاي منطقه پخت كه بيشينه دما را دارند رخ مي دهد، منجر به تغيير انحناي كاشي ميشوند. اين موضوع اشاره بر وجود يك استراتژي براي كنترل انحناي كاشي به وسيله اندازه گيري انحناي كاشي و عملكرد خودكار بر روي حلقه انتخاب شده دارد.
2 - زماني كه گپ در داخل كوره رخ ميدهد، دما در تمام نقاط كوره تغيير ميكند بنابراين اصلاح انحناي كاشي بسيار مهم است.
3 - از مطالب فوق مشخص گرديد كه سازنده كوره بايد تمامي پارامترهاي شيرهاي گاز كه دائماً باعث نوسان دما ميشوند را بر اساس عيوب مشاهده شده در كاشي كنترل نمايد. اين حالت همچنين به طور قابل ملاحظهاي عمر مفيد دريچههاي گاز را كاهش ميدهد.
4 – كنترل پارامترهاي شيرهاي گاز تعيين كننده ايجاد تنظيمات مناسبي است كه قادر به واكنش در برابر تغييرات كوچك دمايي در يك زمان مناسب هستند. اين بازده تعادل حرارتي كوره و در نتيجه انحناي پخت كاشي را بالاتر ميبرد