انگوب
انگوب ها تركيبات رسي شيشه اي هستند كه قبل از لعاب روي سطح بدنه قرار ميگيرند تا در هنگام انجام لعاب هاي ترانس از تاثير رنگ بدنه بر روي رنگ لعاب جلوگيري شود و همچنين تخلخلي روي سطح نباشد
انگوب همچنين از خروج مواد فرار (مانند Co2 وSo2 ) از بيسكويت جلوگيري ميكند.
انگوب ترکيبی است که مابین بدنه بیسکوئيت و لعاب قرار می گيرد.
اصولاً به سه دليل عمده انگوب اعمال می شود
1- پوشاندن رنگ بدنه
2- تطابق بیشتر ضريب انبساط حرارتی بدنه و لعاب
3- کاهش احتمال بروز عيبpinhole
منظور ما در اينجا از اعمال انگوب، کمتر موارد 1 و 2 می باشد و دليل عمده اعمال انگوب کاهش احتمال بروز عيبpinhole است.
نکته ای که لازم به ذکر است اين است که هر چه وزن ليتر دوغاب بالاتر باشد یعنی ميزان درصد آب دوغاب کمتر انتخاب شود ميزان تخلخلهای موجود در قشر لعاب پس از خشک شدن کمتر خواهد بود. تخلخلهای موجود در قشر لعاب بعداً تبديل به حباب داخل قشر مذاب لعاب در حين پخت خواهد شد و بعداً اين حبابها می توانند بهpinhole تبديل شوند