هدف:

تعیین مقاومت کاشی در برابر شوک حرارتی در شرایط معمول.

اصول کار:

۱-تعداد سیکل حرارتی:۱۰ سیکل حرارتی بین درجه حرارتهای آب سرد و بالای آب جوش.

۲-درجه حرارت انجام تست:بین ۱۵ و ۱۰۵ درجه سانتیگراد.

۳-روش انجام آزمایش:به دو روش غوطه وری و یا بدون غوطه وری انجام میگیرد.

نکته:روش آزمایش بسته به جذب آب کاشی متفاوت است.برای کلیه کاشی های دارای جذب آب کمتر از ۱۰ درصد از روش غوطه وری استفاده می شود و برای کاشیهای لعابی دارای جذب آب بیشتر از ۱۰ درصد از روش غیر غوطه وری.

وسایل مورد نیاز:

۱-وان آب سرد با دمای ۵+۱۵ درجه سانتیگراد درتمام مدت آزمایش و با ابعادی متناسب با روش آزمایش.

نکته:زمانی که از روش غوطه وری برای تست استفاده می شود وان نبایدسرپوشیده باشد و باید از عمق کافی برای قرار دادن کاشیها بصورت عمودی و غوطه وری کامل برخوردار باشد.

نکته۲:زمانی که از روش غیرغوطه وری برای تست استفاده می شود وان آب با یک صفحه آلومینیومی به ضخامت ۵ میلیمتر پوشیده می شودبگونه ای که آبی که در وان جریان دارد با صفحه آلومینیومی تماس داشته و روی صفحه با پودر آلومینیومی با قطر ۳/۰ الی ۶/۰ و به ضخامت ۵ میلیمتر پوشانده می شود.

۲-خشک کن با دمای ۵+۱۱۰ درجه سانتیگراد.

۳-تعداد ۵ نمونه برای تست.

روش کار:

۱-بررسی نمونه های انتخاب شده برای تست از نظر عاری بودن از عیب و نقص.

۲-الف- کاشیهای با جذب آب کمتر از ۱۰ درصد:

غوطه ور نمودن نمونه ها بصورت عمودی در آب سرد با دمای۵+۱۵ درجه سانتیگراد بگونه ای که هیچ یک در تماس با هم نباشند.

ب-کاشیهای با جذب آب بیشتر از ۱۰ درصد:

قرار دادن سطح لعابدار کاشی در تماس با پودر آلومینیومی و صفحه آلومینیومی که بر روی آب سرد با دمای ۵+۱۵ درجه قرار دارد.

۳-استراحت زمانی ۵ دقیقه ای نمونه ها در هر دو روش در درجه حرارت پایین و سپس انتقال سریع آنها به خشک کن با دمای ۵+۱۱۰ و استراحت زمانی ۲۰ دقیقه ای در این درجه حرارت به منظور یکنواخت شدن دمای آنها و انتقال آنها به شرایط درجه حرارت پایین.

۴-تکرار سیکل آزمایش برای ۱۰ بار پی در پی.

۵-بررسی نمونه ها از نظر عیوب قابل رویت با چشم.