تعیین مقاومت کاشی در برابر شوک حرارتی
تعیین مقاومت کاشی در برابر شوک حرارتی در شرایط معمول.
اصول کار:
۱-تعداد سیکل حرارتی:۱۰ سیکل حرارتی بین درجه حرارتهای آب سرد و بالای آب جوش.
۲-درجه حرارت انجام تست:بین ۱۵ و ۱۰۵ درجه سانتیگراد.
۳-روش انجام آزمایش:به دو روش غوطه وری و یا بدون غوطه وری انجام میگیرد.
نکته:روش آزمایش بسته به جذب آب کاشی متفاوت است.برای کلیه کاشی های دارای جذب آب کمتر از ۱۰ درصد از روش غوطه وری استفاده می شود و برای کاشیهای لعابی دارای جذب آب بیشتر از ۱۰ درصد از روش غیر غوطه وری.
وسایل مورد نیاز:
۱-وان آب سرد با دمای ۵+۱۵ درجه سانتیگراد درتمام مدت آزمایش و با ابعادی متناسب با روش آزمایش.
نکته:زمانی که از روش غوطه وری برای تست استفاده می شود وان نبایدسرپوشیده باشد و باید از عمق کافی برای قرار دادن کاشیها بصورت عمودی و غوطه وری کامل برخوردار باشد.
نکته۲:زمانی که از روش غیرغوطه وری برای تست استفاده می شود وان آب با یک صفحه آلومینیومی به ضخامت ۵ میلیمتر پوشیده می شودبگونه ای که آبی که در وان جریان دارد با صفحه آلومینیومی تماس داشته و روی صفحه با پودر آلومینیومی با قطر ۳/۰ الی ۶/۰ و به ضخامت ۵ میلیمتر پوشانده می شود.
۲-خشک کن با دمای ۵+۱۱۰ درجه سانتیگراد.
۳-تعداد ۵ نمونه برای تست.
روش کار:
۱-بررسی نمونه های انتخاب شده برای تست از نظر عاری بودن از عیب و نقص.
۲-الف- کاشیهای با جذب آب کمتر از ۱۰ درصد:
غوطه ور نمودن نمونه ها بصورت عمودی در آب سرد با دمای۵+۱۵ درجه سانتیگراد بگونه ای که هیچ یک در تماس با هم نباشند.
ب-کاشیهای با جذب آب بیشتر از ۱۰ درصد:
قرار دادن سطح لعابدار کاشی در تماس با پودر آلومینیومی و صفحه آلومینیومی که بر روی آب سرد با دمای ۵+۱۵ درجه قرار دارد.
۳-استراحت زمانی ۵ دقیقه ای نمونه ها در هر دو روش در درجه حرارت پایین و سپس انتقال سریع آنها به خشک کن با دمای ۵+۱۱۰ و استراحت زمانی ۲۰ دقیقه ای در این درجه حرارت به منظور یکنواخت شدن دمای آنها و انتقال آنها به شرایط درجه حرارت پایین.
۴-تکرار سیکل آزمایش برای ۱۰ بار پی در پی.
۵-بررسی نمونه ها از نظر عیوب قابل رویت با چشم.