سلام دوستان عزیز، خوشحالیم که در جمع شما هستیم. در این پست قصد داریم طرز تهیه خمیر گل چینی جهت عروسک سازی با خمیر گل چینی رو به شما هنردوستان عزیز با بیانی ساده آموزش بدیم.

قبل از هر چیز مد نظر داشته باشید که هر کسی در این هنر تجربه و سلیقه خاص خودش رو داره و برای ما محترمه، درخواست ما از شما تنها سه نکته مهم : احترام، صبر و خلاقیت هستش❗️

🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺

 

مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر گل چینی:

  1. آرد نشاسته ذرت

مواد مورد نیاز گل چینی آرد نشاسته ذرت

  1. چسب چوب بی رنگ ( مارک مشهد، شمال )

مواد مورد نیاز گل چینی چسب چوب بی رنگ مشهد

  1. وازلین

مواد مورد نیاز گل چینی وازلین

  1. گیلیسیرینمواد مورد نیاز برای تهیه خمیر گل چینی گیلیسیرین
  2. آبلیمومواد مورد نیاز گل چینی آبلیمو

پیمانه های مواد خمیر گل چینی:

نشاسته ذرت : ۱ پیمانه ( منظور از پیمانه، نیم لیوان یا لیوان های دسته دار متوسط هستش)

چسب چوب : ۱ پیمانه

وازلین : ۱ قاشق

گلیسیرین : ۱ قاشق 

آبلیمو : ۳ یا ۴ قطره

🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺    🌺

طرز تهیه خمیر گل چینی:

اول یک پیمانه نشاسته ذرت رو در ظرف پلاستیکی بریزید، پیمانه رو به یک قاشق گلیسیرین آغشته کنید ( این کار باعث میشه چسب چوب به دیوار پیمانه نچسبه ) و چسب چوب و آبلیمو رو به پودر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا زمانی که خمیر یکدستی رو به شما بده.

❗️قبل از اینکه بریم سر وقت پخت خمیر لازم به ذکر هست که پخت خمیر به سه صورت انجام میشه :

پخت مستقیم ، پخت بن ماری و پخت ماکروفر

(که در اینجا رایج ترین و راحت ترین پخت یعنی پخت مستقیم رو به دوستان آموزش میدیم و در پست های بعدی به پخت های دیگر می پردازیم.)

💥پخت مستقیم :

در این روش، ماهیتابه تفلن ( نچسب و نسوز) رو با یک قاشق وازلین گفته شده، چرب می کنیم.

* نکته : ماهیتابه ای که برای این منظور مورد استفاده قرار میگیره نباید برای طبخ غذا استفاده بشه و مختص پخت خمیرتون هست!

ظرف رو روی حرارت بسیار ملایم گاز بذارید و مواد خمیر رو درش پهن و مسطح کنید، بعد از گذشت ۱ دقیقه خمیر رو زیر و رو کنید تا نقاط دیگه خمیر حرارت ببینه، این کار رو تا ۳ الی ۴ دقیقه انجام بدید.

* نکته : فقط تا زمانی که آب درون چسب چوب شما تبخیر میشه و خمیرتون قوام میاد حرارت بدید و توجه داشته باشید که خمیرتون مثل ته دیگ ته نگیره!

خمیر رو از روی شعله بردارید و بذارید ۳۰ ثانیه خنک بشه، بعد با دست ورز بدید تا زمانی که کامل خنک بشه و حرارتی نداشته باشه، خمیر آماده شده رو درون یک نایلون فریزر چرب شده هواگیری کنید و بپیچید و تا ۱۲ الی ۲۴ ساعت بذارید خمیر استراحت کنه، نگهداری خمیر در یخچال بلامانع هست!

 

 

طرز تهیه خمیر گل چینی انعطاف پذیر:

در خمیر انعطاف پذیر فقط به جای یک قاشق از ۱۲ قاشق گلیسیرین استفاده میشه و تمامی مراحل پخت طبق پخت مستقیم انجام میشه .