چرا بعضی وفت ها لعاب بد میشود. چندین دلیل برای معایب لعاب وجود دارد. لعاب ها همیشه آنطوری که ما انتظار داریم یا امیدواریم نتیجه نمی دهند.
آنها موارد تعجب برانگیز خوبی هستند . اما همچنین تجارب ناامید کننده ای هم داشتیم زمانی که در کوره را باز کردیم و عیب های آنها را دیدیم.
چرا این عیوب بوجود می آیند؟ چند دلیل اصلی و جود دارد که باز گو میکنم
1- متناسب بودن بدنه و لعاب
همانندلباس پوشیدن انسان ، لعاب باید با بدنه ای که پوشش داده میشوند متناسب باشند. مشکل زمانی بوچود می آید که لعاب متناسب با بدنه ای که پوشش میدهد نباشد.
هنگام پخت وقتی که لعاب ذوب میشود، بدنه و لعاب به طور کامل و خوب با یکدیگر پیوند می خورند. گرچه این، میتواند تغئیر پیدا کند زمانیکه در کوره ظرف در حال سرد شدن است.
بدنه و لعاب ضریب انبساط خیلی متفاوتی دارند.( میزان چگونگی انبساط چیزی: زمانی که جسمی گرم و وقتی که سرد شد منقبض میشود، است ) . گل زمانیکه در کوره سرد میشود، تمایلی به منقبض شدن به اندازه لعاب ندارد . لعاب ممکن است خیلی کوچک برای بدنه شود در نتیجه ترک میخورد. گرچه بعضی وقت ها لعاب به اندازه کافی منقبض نمی شود. در این مورد لعاب خیلی بزرگتر از ظرف میشود و در نتیجه لرزش و شره کردن اتفاق می افتد
سرامیک مشتق از کلمه keramos یونانی است که به معنی سفالینه یا شئی پخته شده است. در واقع منشا پیدایش این علم همان سفالینههای ساخته شده توسط انسانهای اولیه هستند. در واقع قبل از کشف و استفاده فلزات، بشر از گلهای رس به علت وفور و فراوانی آنها و همچنین شکلگیری بسیار خوب آنها در در صورت مخلوط شدن با آب و درجه حرارت نسبتاً پایین پخت آنها استفاده میکرد. آلومینوسیلیکاتها که خاکهای رسی خود آنها به حساب میآیند، از عناصر آلومینیوم، سیلیسم و اکسیژن ساخته میشوند که این سه عنصر بر روی هم حدود 85 درصد پوسته جامد کره زمین را تشکیل میدهند. این سه عنصر فراوانترین عناصر پوسته زمین هستند.