عوامل لعاب نگرفتگي
1- تركيب نامناسب لعاب كه باعث كشش سطحي زياد ميشود.
2- آلوده بودن سطوح بدنه به چربي و گرد و غبار.
3- انقباض تر به خشك بيش از حد لعاب خام كه مي تواند ناشي از مصرف مقدار زيادي كائولن خام در لعاب يا مصرف بيش از حد رس هاي بسيار پلاستيك يا مصرف زياد مواد آلي مثل C.M.C (كربوكسي متيل سلولز) باشد.
4- خرد شدن بيش از حد مواد اوليه(دانه بندي بسيار ريز؛ ذرات كلوئيدي را در لعاب افزايش مي دهد كه خود باعث انقباض تر به خشك زياد لعاب ميشود و باعث عدم اتصال كامل بين لعاب و بدنه خواهد شد).
5- ايجاد لايه ضخيم بر روي قطعه هنگام لعابكاري
6- استفاده از اكسيد روي يا موادي نظير آن كه انقباض تر به خشك زياد دارد.
7- وجود شوره در سطح بدنه.
8- انقباض تر به خشك در برخي قسمت ها منجر به ترك ريزي ميشود و در موقع پخت باز شده و لعاب نگرفتگي ايجاد مي كند.
كائولن، روي و رسها باعث عيب انقباض ميشود كه از كائولن كلسينه شده در فرمول استفاده ميشود