کورههای رولری


کورههای رولری بهترین نوع کوره جهت پخت کاشی میباشند و اکنون در تمام دنیا برای پروسه تولید پذیرفته شدهاند. طراحی این کورهها به نحوی است که میتوان سیکل دمایی پخت را که برای هر محصول ممکن است متفاوت باشد، با طراحی نمودار دما – زمان تکرارپذیر کرد.
در این نوع از کوره، کاشیها روی رولرهایی که با موتور به چرخش در میآیند با سرعت ثابت حرکت کرده و از مناطق مختلف دمایی میگذرند. این مناطق دمایی به نحوی روی کاشیها اعمال میشوند که دیاگرام دما – زمان مورد نظر تحقق یابد. واضح است که طراحی و ساخت کورههای رولری و نیز منحنی پخت به گونهای است که در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین میزان مصرف انرژی محصولی با کیفیت مورد نظر تولید گردد.
در نگاه کلی میتوان کوره را متشکل از دو قسمت دانست که در قسمت اول کاشیها حرارت دیده و در بخش دوم سرد میشوند. در تصویر 1 قسمتهای مهم تشکیلدهنده یک کوره رولری شامل مشعلها، ترموکوپلها، بافلها و مسیرهای هوا و گاز احتراقی بهطور شماتیک نشانداده شدهاند که در بخشهای بعدی به تفصیل مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
کوره از تونلی که در یک خط مستقیم قرار گرفته است تشکیل شده و مقطعی مستطیلی دارد. کاشیهای خام از یک طرف وارد کوره شده و پس از حرکت در طول کوره و طی کردن سیکل پخت از طرف دیگر خارج میشوند. رولرها کمی بالاتر از وسط دیواره کوره قرار گرفتهاند و مشعلها در سمت راست و چپ کوره، هم بالا و هم پایین رولرها بهطور متناوب قرار میگیرند. چون حرکت کاشیها یکنواخت است، هر مرحله از پروسه پخت توسط منحنی حرارتی خاصی که مخصوص آن قسمت از کوره است مشخص میشود. هر قسمت از کوره مشخصه رفتاری و کاربردی خاص خود را دارد تا شرایط بهینه جهت تبادل حرارت با کاشیها و نیز کنترل مفید استحالهها و واکنشهای شیمیایی رخ داده در کاشی و رسیدن به محصول با کیفیت مورد نظر ایجاد گردد