نكته: خواص لعاب مذاب:
مهمترين عواملي كه ظاهر و كيفيت لعاب به آنها بستگي دارد عبارتند از:
1- رفتار مذاب در محدوده ذوب
2- ويسكوزيته مذاب
3- كشش سطحي مذاب لعاب و قابليت چسبندگي آن به بدنه در حالي كه صاف جاري شود.
4- فراريت و قابليت تبخير اجزاي لعاب يا ايجاد محصول گازي شكل ناشي از واكنش (ساختن حباب) در هنگام ذوب شدن
5- واكنش در اثر تغيير اتمسفر كوره هنگام حرارت دادن(محيط اكسيدي، احيايي و يا خنثي)
6- ميزان حلاليت دانه هاي درشت اجزاي تشكيل دهنده لعاب در مذاب و تشكيل جوانه هاي بلوري كوچك در قبال آن.
7- تمايل به ناهمگني در حالت مذاب مايع و بلور شدن مجدد با شروع سرد شدن.
بطور كلي لعابها بايستي كه در برابر عوامل مشروحه زير پايدار باشند:
1- پايداري در مقابل حمله رطوبت، آب، بخار آب و هوا
2- پايداري در برابر حمله اسيدها
3- پايداري در برابر حمله قلياها
موقعي كه مقدار اكسيد زيركونيم و اكسيد آلومينيم زياد باشد و عمل سرد كردن بعد از ذوب آنچنان آهسته انجام گيرد كه لعاب بدون تنش بر روي بدنه بنشيند پايداري در برابر عوامل فوق بدست مي آيد.